Следвайте Гласове в ТелеграмСерия експлозии са разтърсили Киев около 04:00 часа

...
Следвайте Гласове в ТелеграмСерия експлозии са разтърсили Киев около 04:00 часа
Коментари Харесай

Русия удари Киев с балистични ракети и безпилотни апарати

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Серия детонации са раздрусали Киев към 04:00 часа сутринта локално време, след което в украинската столица е оповестена въздушна паника, предава УНИАН.

Осем балистични ракети и 18 безпилотни летателни апарати тип " Шахед " са изстреляли тази нощ над Украйна съветските войски, оповестиха Военновъздушни сили на украинските въоръжени сили в Telegram, предава Укринформ. 

Противовъздушна отбрана е унищожила всички въздушни цели, само че двама души са потърпевш в Киев. Кметът на града Виталий Кличко заяви в „ Телеграм “, че мъж и жена са потърпевши от парчета в Дарницки регион в югоизточната част на столицата.

Според Кличко парчета от свалени ракети са паднали върху няколко квартала и са нанесли вреди на най-малко една жилищна постройка. Той написа, че службите за бързо реагиране са били изпратени в Холосиивски регион в югозападната част на Киев, където елементи от ракета са паднали върху покрива на жилищна постройка и са провокирали пожар, който е бил сподавен. Той добави, че спешни екипи са били изпратени в още два региона на столицата.

„ В нощта на 11 декември 2023 година окупаторите нападнаха Украйна с дронове вид „ Шахед “ от окупирания Крим, регионите за изстрелване бяха Чауда, Белбек. Бяха изстреляни общо 18 атакуващи БЛА " Шахед-136/131 ", се споделя в обявата.

Всички противников безпилотни самолети бяха унищожени от Противовъздушна отбрана в зоната на отговорност на Южното въздушно командване. Повечето от тях са в Николаевска област. Успешно са работили зенитно-ракетни подразделения и мобилни огневи групи на Военновъздушните сили и Силите на защитата на Украйна, прецизират от Военновъздушни сили. 

Източници: OFFNews.bg, vesti.bg, Агенция " Фокус "

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР